Welkom » Allerlei » Van pensioen beroofd

BEJAARDE VROUW VAN PENSIOEN BEROOFD DOOR DE GEMEENTE ROTTERDAM

Plaats “delict”: Oosterflank Rotterdam.
Autoriteit: (laat me niet lachen)  de vuilnisman.
Vergrijp: Vuilniszak (pedaalemmerzakje) in afvalcontainer gedeponeerd.
Dader:  Bejaarde vrouw van 87.
Op een goede dag, sorry ik bedoel een slechte dag, ontving deze 87 jarige vrouw een brief van de Gemeente Rotterdam met  acceptgiro betalingskaart à raison van € 59,00 i.v.m. met de constatering van de “chief afvalcontainer controleur” (Veel chiefs bij de gemeente, weinig indianen),dat zij hevig in overtreding zou zijn geweest. Dus weg pensioen voor deze maand, ingepikt door de Gemeente Rotterdam.

Wat was het geval? Haar vuilniszak, dus het pendaalemmerzakje (zij is niet meer instaat een volledig gevulde grijze vuilniszak te dragen), zou zodanig in de afvalcontainer gedeponeerd zijn dat de container geblokkeerd raakte. Ja, deze opsporingsambtenaar had zijn werk zeer grondig gedaan. Had de inhoud van het pendaalemmerzakje zeer grondig geanalyseerd en vond tussen de etensresten (eet smakelijk) zowaar een fragment van een enveloppe, met de postcode van de betreffende dame. Dus bingo voor deze fatsoensrakker, kon hij eindelijk weer eens een verbaal uitschrijven. Hij had natuurlijk ook, toen hij de postcode vond even bij de vrouw kunnen aanbellen en e.e.a. met een vriendelijk woord en een “zwaarwegende” waarschuwing kunnen oplossen. Zou heel simpel geweest zijn want de vrouw in kwestie woont al meer dan 25 jaar recht tegenover de betreffende afvalcontainer. Nee gelijk noteren en een boete sturen, een goeie beurt bij je baas maken is belangrijker, toch?

Echter heeft het bewuste pendaalemmerzakje wel de container geblokkeerd? Ik denk van niet, nee ik weet wel zeker van niet. Waarom niet? Simpel. Je moet wel van heel goede huizen komen als je met een dergelijk klein en meestal nog half gevuld zakje de afvalcontainer geblokkeerd krijgt. Wat hoogstwaarschijnlijk wel het geval is geweest, is dat de afvalcontainer voor de zoveelste keer door een te grote zak of voorwerp geblokkeerd was en de vrouw dat niet heeft geweten of gemerkt. Trouwens het is niet haar taak omdat te controleren. Anderszins, als deze afvalcontainers zo zijn geconstrueerd dat zij nog geen half gevuld pendaalemmerzakje kunnen verwerken, dan moet het falen hiervan niet aan de burger verweten worden, maar moeten er deugdelijke containers geplaatst worden.

Ook laat zij vaak het pendaalemmerzakje door een vertrekkende bezoeker in de afvalcontainer deponeren bijvoorbeeld als het slecht weer of zo.  Ja, ja, ik weet wel je blijft zelf verantwoordelijk voor je zaakjes, dus in die gevallen had ze moeten meelopen  met de bezoeker en controleren of deze het pendaalemmerzakje volgens de regelen der kunst in de afvalcontainer deponeert. Waanzin dus!!

Regelmatig staat er naast de afvalcontainer clandestien afval, dat niet in de afvalcontainer past, zoals WC potten, oude bakoventjes, stapels hout afval, bankstellen, oude kastjes en meer van dit alles. Hier hangt natuurlijk geen naamkaartje aan en de postcode staat er ook niet in gegraveerd. Dus dat wordt te moeilijk voor onze Cherlock Holmes om de daders op te sporen, waardoor dit clandestien dumpen vrolijk al jaren door gaat. Ik denk dat onze held binnenkort een medaille krijgt uitgereikt en promotie  voor dit adequate optreden en orde handhaving. Ik zou daar graag bij aanwezig willen zijn en wacht hiertoe de uitnodiging met spanning af. 

Afzender: Burgertje

DE ECHO ROTTERDAM - IJSSELMONDE: INGEZONDEN STUK.

Troep naast vuilcontainers maakt de Beverwaard tot één van de vuilste wijken van Rotterdam. Na elk weekend ligt er rotzooi op de ondergrondse containers. Sinds vorig jaar staat er al een hoop vuil naast de ondergrondse vuilcontainer van de Roteb gelegen aan de Oude Watering. Niemand schijnt zich nog druk te maken en men vindt het de gewoonste zaak van de wereld als een andere bewoner zijn vuil dumpt naast de container. Ook de man van de Roteb voelt zich niet genegen om dit door te geven aan mensen binnen de Roteb organisatie. Hij doet zijn werk en gaat verder. Of heeft hij er toch een melding van gemaakt? Enfin, de troep ligt er al ruim 3 weken en zal weleens een keer opgeruimd worden. 
Je kunt je ook afvragen waar de toezichthouders zijn die ten strijde moeten trekken tegen deze vorm van vervuiling en overlast. Meer controle in de avond uren zal gewenst zijn, want vaak wordt het ongewenste vuil dan gedumpt naast de container.

De deelgemeente in IJsselmonde is nu aan zet om dit de kop in te drukken. Gebeurt dit niet dan  gaat dit van kwaad tot erger en wordt de situatie onbeheersbaar.