Welkom » MISSER van de WEEK

een uitsmijter - Berengoed???

Een uitsmijter bestaat uit 2 boterhammen met daarop ca. 2 plakjes ham en 2 gebakken spiegeleieren. Zo eet ik die al meer dan 50 jaar in de Nederlandse (weg)restaurants.

Wat schets mijn verbazing, onlangs bestelde ik een uitsmijter in een z.g.n. BEREN-restaurant in Leerdam. U kent die keten wel, heeft meerdere vestigingen met steeds een andere naamsvariatie. Hoofdzakelijk in het westen van het land gevestigt.

Wat wilt u voor een uitsmijter vroeg de “gerant” met kaas, kaas en ham of alleen ham. Ik bestelde alleen met ham. Uitsmijter werd geserveerd met een plukje droge slablaadjes zonder verder garnituur of sausje. De eieren waren totaal door gebakken, ik bedoel zelfs de eierdooiers waren hard gebakken i.p.v. zacht vloeibaar zoals dat hoort te zijn bij een uitsmijter. Echter mijn grootste verbazing kwam bij het afrekenen. Voor de ham op de uitsmijter werd een extra 0,50 euro in rekening gebracht. Het moet niet gekker worden, niet dat ik door 0,50 euro failliet ga, maar voor de ham op een uitsmijter extra te gaan rekenen is absurd en hoogst ongebruikelijk en onzakelijk. Nog even en dan moet je voor de eieren op de uitsmijter extra  gaan betalen. Wat een zielig restaurant is dit, daar kom ik dus nooit meer. Kwam toch al haast nooit in deze restaurants maar deze keer kwam het zo uit.

Als je nu slim wilt zijn als restaurateur dan stop je deze 50 cent, als je die zo hard nodig hebt, in de prijs van de uitsmijter, maar ga je 2 plakjes ham niet apart op de rekening zetten. Hiermee heeft dit Berenrestaurant zich zelf gediskwalificeerd.