Welkom » Nieuw » MISSER van de WEEK

“Koekebakker!”

“Pannen"KOEKEBAKKER"

Wij waren in de herfstvakantie met de kleinkinderen naar een attractie in Hellevoetsluis geweest, heel leuk en ook leerzaam voor de kinderen, deels binnen deels buiten. Na afloop hadden we de kinderen beloofd pannenkoeken te gaan eten. Internet geraadpleegd voor een adres in de buurt en kwamen uit bij het restaurant  De “Pannenkoekenbakker” in Zuidland. Was een vrij grote zaak en het menu bestond uitsluitend uit pannenkoeken en poffertjes e.d.. Wij bestelden 1 x een pannenkoek “Appel, rozijnen en kaneelsuiker” en eenmaal een pannenkoek  “Gember, ijs, slagroom en poedersuiker”, de kinderen namen elk poffertjes met aardbeien. De bediening bestond uit zeer jeugdige en vriendelijke jonge dames

De bestelling stond in een no time op tafel, ongelofelijk wat snel. De reden hiervan was snel gevonden. De pannenkoeken, als ook de poffertjes waren z.g.n. prefab en kwamen zo uit een verpakking, dus niet zelf gebakken maar uit de fabriek. Afmeting was ongeveer gelijk aan de maat van een LP grammofoonplaat en ook net zo scherp rond en flinter dun. Bovenkanten waren lichtbruin “gebakken” onderkant was wit. Waarschijnlijk zijn ze op gewarmd in de oven of hebben even onder de grill gelegen, vandaar die witte onderkant. De garnering was niet mee “gebakken” maar er later op gelegd en afgedekt met een flinke laag poedersuiker.

Bij de “Gember, ijs, slagroom met poedersuiker” pannenkoek zat een flut beetje slagroom in een piepklein schaaltje en dito stukje ijs.  Hoe kan je als pannenkoeken restaurant je product en bedrijf zo verlagen, hoe dom kan je zijn om met dit soort smakeloze prefab producten vol conserveringsmiddelen te werken.

Prijzen waren voor (normale) pannenkoeken niet hoog, maar voor deze nep pannenkoeken wel veel te duur. Zijn o.a. te koop bij AH voor € 2 per 8 stuks, dus € 0,25 per stuk.

E.e.a. viel extra rauw op ons dak, omdat we normaliter naar een pannenkoeken restaurant in het Lingebos gaan, omgeving Gorinchem. Daar is de kwaliteit van de eigen gebakken pannenkoeken perfect en de afmeting is ala fietswiel. Enige nadeel daar is dat men lang moet wachten, maar dat is logisch alles wordt vers gebakken en die zaak zit ook altijd stamp vol.

Dus wees gewaarschuwd, beter iets meer betaald voor kwaliteit dan dit flut product en pas op, want van deze keten “Pannenkoekenbakker”  zijn er meerdere restaurants door het land.