Welkom » Reizen-Vakantie » Curacao

Curacao? Niet doen.

Toen we terug waren van een fantastische strandvakantie op de Dominicaanse Republiek, waar we al tweemaal eerder waren geweest, moesten we direct weer denken aan die sofvakantie op Curacao vorig jaar. Wij waren 3 keer eerder naar de caraibean geweest en het altijd zeer naar ons zin gehad. Zeer vriendelijke mensen en bediening. Deze keer maar eens gekozen voor Curacao, waar zoveel reclame voor wordt gemaakt in Nederland alsof er geen beter eiland in de caraibean ligt. Dus wij ook overstag. Na veel checken en navraag en advies van het reisbureau (van dames die nog nooit een voet op Curacao hebben gezet) Via Arke voor resort Livingstone gekozen. Wat een ramp!


View vanaf het balkon van ons appartement


Appartement is oké, park ziet er niet uit, de bediening/behandeling beneden alle peil. Geen interesse in de gasten. Werden bij aankomst met de bus, zonder hostess van de touroperator, buiten in het donker aan de kant van de weg gedumpt en konden het verder zelf uitzoeken. De bus reed niet naar het bordes/receptie van het resort, we moesten in het donker meerdere trappen op sjouwen met onze koffers. Van de securityman kregen we een enveloppe met sleutel en konden in het donker na 16 uur reizen zelf ons appartement  gaan zoeken. We kwamen om 20.15 uur aan en de receptie sloot om 20.00 uur, terwijl men wist dat we rond 20.00 zouden arriveren, Wat een service, maar niet echt.
 Wij hadden een 2 kamer appartement, maar de securityman wilde ons naar een 1 kamer huisje sturen. Zou morgen wel worden recht gezet zei hij. Niet geaccepteerd natuurlijk, omdat ik dat al eens eerder had meegemaakt, dan zit je er toch de hele vakantie in. Om de manager gevraagd, die kwam na veel vijven en zessen na een uur en wist te vertellen dat we wel direct in het gereserveerde 2 kamer appartement konden. Wat een organisatie en wat een welkom.

Wij hadden een appartement met ontbijt gereserveerd. Had ik dat maar niet gedaan, maar ja advies van het reisbureau. Albert Hein zit praktisch naast het resort. Het ontbijt dat ruim betaald moest worden, bestond uit: 1 x toast, 1x krentenbol, 1x bruine boterham, 1 x croissant(met chocolade, bah!) een stukje geperste ham van 6x 10 cm , 1 plak je zeer jonge kaas(oud) van 6x10 cm en als apotheose een spiegelei (wat en luxe). De eerste keer dacht ik dat er gemalen peper op het spiegelei lag, maar bij nadere inspectie en navraag bij de bediening wat dit zou kunnen zijn, bleek het “zwartsel” uit de koekenpan te zijn, maar het kon geen kwaad zei men. Voor wie kon het geen kwaad? Eet smakelijk.


De ontbijt ruimte op het terras


Tijdens het ontbijt, geserveerd op het terras van het restaurant waren telkens ca. 3 tot 2 tafels bezet, dus je zou zeggen dan kan zo'n ontbijtje niet lang op zich laten wachten, toch? Nou wel dus, want de bediening bestaande uit een dame die serveert en een dame in de “keuken”, nou ja keuken?, waren constant met elkaar in gesprek/discussie en dat was zeer luidruchtig en langdurig, waardoor wij de koffie al twee keer hadden leeg gedronken voor het eigenlijke ontbijt werd geserveerd. Op zijn Hollands zou men zeggen, ze zijn niet vooruit de branden.


toegang tot zee via trapje vanaf een houten kade


Resort Livingstone “ligt” aan de Jan Thielbaai, althans in de buurt. Het strand dat je bereikt na ca. 700 meter lopen is geen strand, maar een kade, waar men zand op heeft gedumpt, ala de Maasboulevard zomers in Rotterdam (ook in Parijs aan de Seine) met een trap die in zee gaat.
Er is een klein aangelegd zandstrand je van max. 25 meter schat ik, dat bestemd zou zijn voor mensen met kinderen. Op deze beperkte en over drukke lokatie wordt dan ook nog uitgebreid gesnorkeld en gedoken, dus u kunt zich wel voorstellen wat een toestand dat geeft en hierbij hebben de duikers en snorkelaars onvoorwaardelijk voorrang, deze zijn heilig. Logisch dat wordt afgedwongen door de ter plekke aanwezige duikschool. Kassa!


Strandje


We hebben onbedoeld twee keer het eiland rond gereden. Eenmaal met een huur auto en eenmaal met een excursie. Beide keren de dezelfde route gereden, er zijn zo wie zo weinig alternatieve routes. Er is na genoeg niets te zien en de natuur bestaat hoofdzakelijk uit wild uit de kluiten gewassen struikgewas dat het westelijk deel van het eiland bedekt en de oostelijk kant wordt in beslag genomen door Willemstad en de stinkende Isla raffinaderij, die door zijn hoge schoorstenen in een groot deel van het eiland en Willemstad te zien is, geen gezicht.


Koningin Julianabrug in Willemstad is 56,4 meter hoog.


De vriendelijkheid en behandeling van de bevolking is beneden peil. Nederlanders worden zeer onheus bejegend. Na informatie bij Nederlanders die op Curacao wonen, werd ons verteld dat de mensen op Curacao de Nederlanders nog steeds min of meer als slavendrijvers zien. Wat hebben wij daar mee te maken, met die periode na 300/250 jaren. Strijken wel ieder jaar de grote financiële bijdragen van Nederland op. Ook naar Curacao? Nu er zijn veel betere plekken in de Caraibean. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.