Welkom » Reizen-Vakantie » Griekenland

Griekenland - Nu begrijp ik het


Appartement Akrogiali

Tuin van appartement Akrogiali

Strand appartement Akrogiali


We waren nog nooit in Griekenland geweest en omdat we aan een vakantie toe waren en veel van onze kennissen en familie erg enthousiast over dat land waren, besloten we dat het Griekenland moest worden. Om precies te zijn is het Kreta geworden en wel in de plaats Malia. Wat ons tijdens het selecteren en reserveren van een accommodatie op viel, was dat er in Griekenland relatief weinig hotels en resorts zijn, maar vooral appartementen.
Dus het werd een appartement met de naam Akrogiali

 

Tuin appartement Akrogiali

Zwembad appartement Akrogiali

Reklamebord?


Dit complex wordt beheerd door een eigenaresse met een leeftijd ergens in de 50 jaren, met een zeer opmerkelijk en vooral vreemd gedrag. Alles draaide bij haar om sex, haar conversatie, uitlatingen, attributen achter de bar enz. Zelf liep ze dan weer met een diadeem op met twee kunst penissen, of dan weer met een soort dildo tussen haar decolleté en dan maar koketteren met die dingen en mensen, die er meestal niet van gediend zijn, er mee aanspreken zo van zie mij eens leuk zijn. Ook de act dat ze haar rubberen bustehouder vulling uit haar Beha haalde en op de bar legde vond ze zelf hoogst vermakelijk.

 

Typisch Grieks tafereeltje

Griekse Kerkje

Oleander


Wij dachten tijdens ons verblijf dus een Griekse sfeer op te doen, maar helaas zij was de enige Griekse op het complex. De bediening en kokkin waren uit Roemenie resp. Bulgarije afkomstig en de Griekse taal niet machtig en het Engels zeer beperkt. Wat opviel was dat deze mensen het gedrag van hun bazin kopieerden, want ze dachten waarschijnlijk dat het zo hoorde. Heel irritant.

 

Terras dorpsplein met priester

Schitterende tuin

Agios Nicolaios ligt rechts


 

Consumpties op het terras en aan de bar mochten in principe niet door het personeel afgerekend worden maar werden genoteerd en aan het eind van de vakantie cash zonder nota afgerekend door de eigenaresse, ja,ja. Omdat we aangeven dat niet te willen en minimaal elke dag te willen afrekenen waren we bij voorbaat al enfant terrible. Niet dat ons dat ene zier kon schelen. Het betaald bedrag verdween ter plekke ergens in de onderkleding van de eigenaresse een plaats waar meer zaken(papieren) waren opgeborgen.

 

 


Haventje Agios Nicolaios

Vissers juist terug van zee

Miniatuur kerkje in de berm

Vakantie sfeer


De appartementen die aan het zwembad lagen werden uitsluitend gegeven aan klanten die vaker kwamen en vooral die zelf telefonisch hadden gereserveerd. Kwam zo’n appartement vrij dan verhuisden er gasten naar toe die voorlopig in een ander appartement hadden verbleven, dit i.v.m. met overboekingen.

 

                                            Dit is de struik en dit is...................

     ....................... de bloem


Omdat we wat meer wilden zien dan het zwembad, hebben we voor 3 dagen een auto gehuurd. De huurprijs wilde ik met mijn creditcard betalen, maar de verhuurder was hier niet blij mee en probeerde het geld cash te krijgen. Toen ik dat pertinent weigerde werd de man er bepaald niet vriendelijker op, maar ik heb uiteindelijk toch met mijn creditcard betaald.

Kreta is prachtig, overal leuke strandjes

Strand appartement  Akrogiali

Veel leuke dorpjes


‘s-avonds in verschillende Griekse restaurants lekker gegeten en ook hier krijg je slechts een krabbel op een anoniem stukje papier als nota. De uitzondering was in een leuke brasserie in het centrum van Malia, waar je een uitdraai uit de kassa kreeg met een complete specificatie van wat was genuttigd met de prijzen.

Natuurlijk zoals in zoveel vakantieoorden in het Middellandse zee gebied, vindt je er een Nederlands restaurant, ook hier een keer prima gegeten. De eigenaar, die meer dan 9 jaar dit restaurant heeft, ging er na dit seizoen mee stoppen. Was hiertoe genoodzaakt door de teruggang van het toerisme. Wij kwamen met de man in gesprek en hij vertelde o.a. dat toen hij negen jaar geleden daar begon hem door zijn collega’s vriendelijk maar zeer dringend werd geadviseerd niet meer dan 20% van de omzet in de boeken te noteren.

 


Nu na deze eerste vakantie in Griekenland begin ik iets van de financiële problemen van de Griekse overheid te begrijpen.

Toch wel vriendelijk dat onze banken deze corruptie financieren met ons geld. Of niet?