Welkom » Reizen-Vakantie » Thailand - Bangkok

Thailand - Bangkok


Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus letterlijk "vrij land" betekenen. De spelling van het Thaise woord thai met deze betekenis in Thais schrift verschilt echter enigszins hoewel de uitspraak van beide woorden identiek is. De naam Thailand had oorspronkelijk ook een politieke strekking in verband met aanspraken op land in met name Laos, waar etnische Thai wonen.Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja,

 in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese zee. Bevolking: Volgens het Thaise department of provincial affairs was op 31 december 2014 het inwoneraantal 65.118.726.

De bevolking is ongelijkmatig over het land verdeeld. De noordelijke hooglanden hebben de laagste bevolkingsdichtheid terwijl de centrale laaglanden en het zuidelijke deel van het schiereiland dicht tot zeer dichtbevolkt zijn.De Thaise bevolking bestaat voor ongeveer 90% uit Thai. De grootste minderheidsgroep wordt gevormd door de Chinezen, die zich echter vrij sterk met de Thai hebben vermengd. De Chinezen vormen een belangrijk deel van de 'toplaag' in de Thaise samenleving. Zoals elders in Zuidoost-Azië hebben velen zich gespecialiseerd tot handelaren. Ondanks de aanzienlijke assimilatie treden karakterverschillen tussen de Thai en de Chinezen soms aan het licht.

luchthaven- Suvarnabhumi
Suvarnabhumi ook wel bekend als New Bangkok International Airport (NBIA) ('Nieuwe internationale luchthaven van Bangkok'), is de belangrijkste luchthaven van Bangkok, na vele vertragingen geopend op 28 september 2006. Suvarnabhumi heeft de code BKK overgenomen van de oude luchthaven Don Muang, die het grotendeels heeft vervangen. Suvarnabhumi ligt in het district Bang Phli van de provincie Samut Prakan, ongeveer 30 kilometer ten oosten van Bangkok.

Zomer paleis Bang Pa-in

 

Bangkok is een drukke metropool met zeer hectisch verkeer en veel luchtvervuiling door uitlaatgassen. Een handige, goedkope maar niet erg luxe manier om je te verplaatsen is een Tuk Tuk nemen. Je zit niet erg comfortabel midden in de uitlaatgassen en herrie, maar je beleeft de stad wel intens. Wij huurden een Tuk Tuk voor, ongelofelijk, 10 cent. De chauffeur zou ons random wat bezienswaardigheden laten zien was de afspraak.

Bangkok

is de hoofdstad en met 8.280.925 geregistreerde inwoners (2010) tevens de grootste stad van Thailand. De bevolking van de hele agglomeratie Bangkok, die zich tot buiten de grenzen van de gelijknamige provincie uitstrekt, wordt geschat op zo'n 15 miljoen inwoners. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier), dicht bij de Golf van Thailand. 

Een nadeel van een vakantie in Thailand is dat alle vluchten uit het buitenland eerst naar Bangkok vliegen. Als toerist moet men eerst minimaal een dag/nacht in Bangkok verblijven alvorens door te reizen/vliegen naar je vakantie bestemming.

 

Maar eenmaal onderweg begon hij te zeuren over extra geld voor brandstof en wilde ons naar bepaalde fabrieken en werkplaatsen brengen om te bezichtigen. We hoefden niets te kopen en alleen maar in en gelijk weer er uit te lopen. Bleek dat hij dan provisie kreeg. Zijn een winkel annex naaiatelier in geweest, waar men je een maatpak, overhemd, broek, jas of wat dan ook aanmeet en deze binnen twee dagen bij je hotel aflevert of het direct naar je huisadres sturen. Dit tegen prijzen die een fractie zijn wat je hier betaald.

 

                                       Vruchtenbuffet op de Chao Phraya Rivier

Op ons programma stond ook een bezoek aan de drijvende markt. Dit werd gecanceld om onduidelijke reden. Daarvoor inplaats kwam een vruchtenbuffet aan boord van een schip dat een tocht over de Chao Phraya Rivier maakte, is wel niet het zelfde maar was goed georganiseerd en het vruchtenbuffet erg lekker. Langs de oevers van de Chao Phraya-Rivier staan diverse Boeddhistische tempels zoals, Wat-Arun en Wat-Pho en verder het zomer paleis Bang Pa-invan koning Bhumibol Adulyadej van Thailand.

 

                                                            Eetstalletje op straat

Overal op straat staan eetstalletjes met allerlei lekkernijen die ik niet heb durven eten. Veel staat de hele dag in de brandende zon en wij wilden niet het risico lopen voedsel vergiftiging te krijgen. Ook staan langs de straten stalletjes die allerlei, souvenirs, kleding en prullaria verkopen. Als je hier niet afdingt betaal je te veel, maar op den duur wordt dat afdingen wel irritant.