Welkom » steden » Hotel NY Rotterdam

Hotel new york - Rotterdam

Wilhelmina Pier

Hotel New York

Mocht u (weer) eens in Rotterdam komen, dan kan ik u aanraden een bezoekje te brengen aan Hotel New York op de Kop van Zuid op de Wilhelmina Pier. Het hotel is gevestigd in het voormalige karakteristieke hoofdkantoor van de Holland-Amerika lijn.

Wilhelminapier met in het midden het gebouw De Rotterdam en links Hotel NY 

Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de rivier de Nieuwe Maas en de skyline van de stad. Het hotel heeft 70 kamers en 2 torenkamers met 360 graden zicht op  Rotterdam en de Maas. De hotelkamers verschillen in kleur, vorm en interieur. Alle kamers hebben airconditioning en zijn rookvrij.

Beneden, op de begane grond, is in de hal een boek en souvenir winkeltje. Verder een groot cafe/restaurant met ca. 400 zitplaatsen, een oesterbar en kiosk. Het restaurant met oesterbar is één grote open ruime, waardoor het een apart sfeer heeft, maar tevens zeer rumoerig is. De bediening wordt hoofdzakelijk door studenten gedaan en is daardoor weleens, even als het eten, wisselend van kwaliteit, maar wel tegen populaire prijzen. 

Overzicht van het restaurant

Ondanks dit is eten en drinken in Hotel New York een aanrader gezien de sfeer, ligging en de uitstraling. Er kan ’s-middags ook Afternoon Tea gebruikt worden, welke op een etagère wordt geserveerd. Afhankelijk van de dag en tijdstip (b.v. weekend) is het aan te raden voor het restaurant en oesterbar een tafel te reserveren, tel.nr. 010-4390525

Hotel New York is vanuit het centrum bereikbaar per voet, met de auto, per metro en tram en per watertaxi. De watertaxi heeft ca. 50 aanleg/opstap plaatsen in de stad. Een bezoek aan Hotel New York, eventueel per watertaxi, is een aanrader. Oproepen via tel.nr. 010- 4030303.

Parkeren: Voor u met de auto op de Kop van Zuid het hotel bereikt is er een ruime parkeerplaats aan de achterzijde van het hotel. Ook kunt u parkeren in de garage van het gebouw World Port Center, als u komt aan rijden ligt dat aan de rechterzijde van Hotel New York, aan de Maas zijde. Met het parkeerkaartje kunt bij de kiosk van het hotel, voor u gaat uitrijden, 10% korting op de parkeerkosten krijgen.

Restaurant NY Basement

Sinds 30 oktober is, in het souterrain van Hotel New York, het nieuwe restaurant NY Basement geopend! NY Basement is kleiner, intiemer & exclusiever dan het grotere, bestaande restaurant op de begane grond. Hotel New York is met NY Basement letterlijk en figuurlijk ‘Back to the Base’ gegaan met een sfeer die gekenmerkt kan worden door de jaren ’20/’30 in het New York van de vorige eeuw.

Retro Barbershop

In het souterrain is ook een retro Barbershop gevestigd, waar u zich kunt laten knippen en scheren. Zich “laten” scheren is voor velen nieuw en is daardoor een hele leuke en plezierige belevenis. U zit daar in de bekende ouderwetse kappersstoelen met kopsteun voorzien van een papierrol. Het overige interieur is ook in retrostijl uitgevoerd.

Op de Kop van Zuid vindt u meerdere restaurants, waaronder het visrestaurant Las Palmas van de bekende restaurateur Herman De Blijker en ook het nieuwe Luxor Theater.

De Rijnhavenbrug

De Rijnhavenbrug, regionaal bekend als de Hoerenloper is een voetgangers- en fietsersbrug over de Rijnhaven, die een verbinding vormt tussen de Wilhelminapier bij Hotel New York en Katendrecht. Door de Rijnhavenbrug is het ook mogelijk om naar de S.S.Rotterdam, die in de Maashaven ligt te wandelen, er een kopje koffie op het promenadedek te drinken of een kleinigheidje te eten. Toegang tot de S.S. Rotterdam is gratis. 

Een bezoek aan Rotterdam, de Kop van Zuid, een echte aanrader